Gazton, Imexx & Dunder...

Minne av mina fyrfota vänner

 

            "Schettisen"  Linus

               

Född   21-04-81     ------     Död   29-11-07

 Lille Linus var en go liten filur, som kom till oss när han var 8 månader. Han var lika följsam som en hund, och vi var ofta ute i vårt samhälle och gick med honom. Faktiskt var det några som trodde det var en hund vi gick med, tills dom såg honom närmare. Han hade en del hyss för sej, men var en speciell liten ponny. Sista åren hade han emellanåt problem med fång och astma, när astman vart för svår var det dags att avliva honom. 

Saknar denna lilla goa ponny!

Här finns lite mer skrivit (29/11-07) om Linus i en annan Dagbok! Samma dag han avlivades.

 

 

 

          "Ponnyn"  Pontus

          

         Född    1971      ------     Död    18-12-05

Pontus var en snäll och trevlig ponny att sköta om och hantera, men var alltid ganska svår att rida. Pontus kom till oss när han var ca 4 år. Han kom till oss ihop med ponnyn Hampus, och dom var till slut svåra att dela på när den ena skulle ridas eller något annat. När pontus vart gammal kunde han inte längre tillgodo göra sej maten, och började magra, så han fick sluta sina dagar utanför stallet han bott i.

Saknar honom mycket!

 

 

 

        "Bernern"  Bernhard        S42509/94 

(9år på bilden)

 

 

Född  06-06-94     -------     Död   03-08-04

Bernhard var min allra första hund. Han var född i en kull med 6 st. valpar, alla hanar. När jag skulle välja valp och såg lille Bernhard så kände jag direkt att det var honom jag ville ha. Han var lätt att ha även som valp. Han kunde koppla av även på nya platser. Han förstörde heller inget, några av leksakerna och mjukdjuren som Gazton och Imexx har nu var en gång Bernhards saker. Bernhard var precis en sådan hund jag önskade, vi gjorde mycket kul ihop.  Han brydde sig inte om andra hundar, inte heller hanhundar var något problem. Några gånger blev han anfallen och biten utan anledning, en Cocker spaniel bet  sönder nostryffeln på honom så det blödde, några veckor senare anföll samma cocker honom igen, vet inte varför just han som var så snäll blev anfallen av ett antal hundar. Han var nästan för snäll för sitt eget bästa. När han var 10 år råkade han bli påsprungen och fick ett slag på knät. Några veckor efter det blev han mer och mer halt på det benet, han blev röntgad på djursjukhuset och det visade sej vara cancer i knät. Dom sa att han inte fick cancer av slaget men att det troligtvis legat latent, och började utvecklas efter slaget. Så han blev avlivad  10 år och 2 mån. gammal.

Saknar honom enormt och kommer aldrig någonsin glömma honom.

 

 

          "Ponnyn"  Hampus       (32 år på bilden)

        Född   1971      -----    Död   26-11-03

Hampus var en mycket klok häst, han kunde öppna dörrar. Det hände ofta att han vred om nyckeln till stalldörren, vi fick till slut sätta dit ett extralås längst upp på dörren. Han var jättesnäll att rida, och man kunde sitta på honom i boxen utan att han brydde sej. Hampus blev jätteförtjust i lilla Linus och försvarade honom om någon annan häst kom för nära Linus. Hampus kom till oss ihop med Pontus när han var 4 år. Hampus hade sista åren ibland ont av fång. När han senare fick mer problem med fång avlivades han. Strax innan han avlivades gnäggade han till sina hästkompisar i hagen och dom gnäggade tillbaka, som att han sa hej då. Hampus var en häst som nästan aldrig gnäggade.

Han var en kul ponny, saknar honom!