Gazton, Imexx & Dunder...

Min sida

 

Hej!

Jag heter Lotta och bor med min sambo Johan och barn. Emil 26 år (Bor ej hemma) Emma 18 år i Ödeshög som ligger i Östergötland. Jag har nästan alltid haft husdjur. Första djuret var en katt som hette Malin. När jag sen var 9-10 år var stora intresset hästar, och jag bodde nästan i stallet. Jag har ihop med min syster haft 3 hästar, som hette Hampus, Pontus & Linus. Dom blev alla ganska gamla, Hampus 32 år, Pontus 34 år och lille Linus 26,5 år. Nu är hundar mitt stora intresse.

Jag blev intresserad av rasen Berner sennen 1993, tyckte dom var trevliga hundar och dessutom mycket fina att se på. Jag försökte ta reda på så mycket jag kunde om rasen.  1994 köpte jag min första Berner sennen, en hane som hette Bernhard (s42509/94). Bernhard var en drömhund, Snäll mot alla, även fast han några gånger blev oprovoserat anfallen och biten av andra hundar så brydde han sej inte om dom, utan skakade av sej och gick därifrån. Får nog aldrig mer en sådan hund igen. När Bernhard var nästan 10 år köpte jag 2004 ännu en Bernerhane, han hette Gazton och kom från Calmaritens kennel. När Gazton var 6 månader blev Bernhard sjuk, han hade fått cancer i sitt ena knä och var tvungen att avlivas. Gazton var ensam hund hos oss till 2006 då jag började planera för att köpa ännu en Berner. Jag fick veta att Gaztons mamma skulle få en kull på våren. Jag ringde och tingade en hanvalp hos Joy på Calmaritens kennel. I April föddes dom, två hanar och sex tikar. På sommaren-06 hämtade jag hem lille Imexx.

Jag har varit på en del utställningar och började tävla lydnad i slutet av sommaren-07, och tyckte det var så kul. Vi var ett gäng som tränade tillsammans och åkte ihop till tävlingarna.

Det var en del om mej och mitt hundintresse.

 

Förr tyckte jag även det var kul med snygga bilar, och köpte för över 31 år sedan en Pontiac Trans Am-78, den äger jag fortfarande men har inte haft den påställd så mycket sista åren, men har lite svårt att sälja den.

 

 

 

Gazton och jag på KM:et på Ödeshögs KK  (31/8-08)